søndag, december 03, 2006

Juleweekend og frilandsmuseet...

Så lykkedes det med billederne alligevel...

Jeg har været på juleweekend med fdf'erne. Super hyggeligt. Lørdag var vi på Frilandsmuseet. Jeg holder meget af dette museum, der er masser af gamle huse og fine ting med sjæl og historie.
Det var desværre gråt og regnvejr det meste af dagen, det kan man se på billederne. Da der ikke var elektricitet i gamle dage var der virkelig mørkt inde i husene, derfor er der ikke så mange inde-billeder.Først to billeder af Fjellerup Østergård. Som er den største gård på museet. Vi har holdt komfirmation for min lillesøster og fest for min tvillingesøster på denne gård (en del der ikke er museum). Det er utrolig hyggeligt at holde fest i disse omgivelser.
.

.
Der er en andelsby med købmandsbutik, snekeri og meget mere. Her billeder fra købmanden.
.
.
Gård fra Sønderjylland (Sdr. Sejerslev) som ligger i grænselandet mod Tyskland. Ovenover er det udefra. Nedenunder først Linnedskab med fint hvidt linned og lavendler, derefter kakler fra over komfuret. Nederst juletræ med danske flag og hylderne i køkkenet (var det noget med avispapir på hylderne?).
..

.
Stubmølle fra Karlstrup (sjælland). Frilandsmuseet har et møllerlaug, der maler mel i den om sommeren.
.

.
Husmandshus fra Dannemare, Lolland. Huset er så hyggeligt synes jeg. Om sommeren er haven utrolig flot. Billedet nedenunder er fra bagsiden af huset.
.
.
Billede fra FDF-huset. Vi spiser julemiddag. Bagefter dansede vi om juletræ (det er pinden med julepynt i loftet) og til sidst fik vi en lille gave hver.
.
I dag var vi i Kirke med børnene. De havde en "special"gudstjeneste i samarbejde med Lions Park som er et plejehjem/ældreboliger, derfor blev teksterne læst af ældre fra Lions Park. Det var bare super hyggeligt og der var en rigtig god stemning.

7 kommentarer:

anniche sagde ...

Oj, så mange koselige bilder fra helgen din!
Nå fikk jeg jammen lyst på en Danmarks tur, elsker Danmark!

Håper du har hatt en fin første søndag i advent
Klem

Sol sagde ...

Så flott at du fikk det til å fungere likevel!!!
det var masse flotte bilder fra helgen. Jeg synes det er så fint med de danske bindingsverkhusene,og hus med torvtak ;-}
Takk for at du viser oss disse flotte bildene.

Hulda sagde ...

Så koselig du ser ut til å ha hatt det. De gamle husene ser fine ut. Ønsker deg ei fin adventsuke!

Line sagde ...

Her så det utrolig koselig ut! Ha en fin mandag Sarah :o)

For the love of country sagde ...

Vilken rolig helg ni haft! Mysigt med utflykt, och kyrkobesök! :)

Mia sagde ...

Så trivelig helg du har hatt i de fine omgivelsene. Koselige bilder.

Julie sagde ...

Herlige bilder : )